MONTJUIC
Capacitat: 55.926 espectadors
Dimensions: 105 x 68 mtes.
Inauguració: 20 maig 1929
Construït per a la Exposició
Universal de Barcelona.
Cronología
Després de la venda se Sarrià, l'Espanyol es va traslladar a l'estadi Olímpic de Montjuic per començar una nova etapa a la temporada 1997-98. El canvi va resultar un tant traumàtic: s'havia perdut el patrimoni principal, Montjuic era un estadi fred on les grades estaven allunyades del terreny de joc i l'Ajuntament de Barcelona mai va donar facilitats al club, més aviat tot al contrari. I malgrat tot, l'etapa a Montjuic va ser una gran etapa, on no només el club va conservar la categoria -alguns cops de forma miraculosa-, sinó que va ser capaç de conquerir dues Copes del Rei (2000 i 2006) i d'arribar a una final de la Copa de la UEFA (2007).

Onze temporades a l'Estadi que van ser més que positives.

1997-98 Primera temporada a Montjuic, amb CAMACHO d'entrenador. El club queda 10º a la lliga, però és una temporada exitosa perquè TONI es converteix en el porter menys batut de la competició.

1998-99 Lo més destacable d'aquesta temporada va ser el brillant rendiment de l'equip a la competició de la Intertoto. MARCELO BIELSA va delegar en PACO FLORES aquest torneig previ a l'inici de la lliga i FLORES va compondre un equip molt competitiu amb suplents i jugadors del filial. El Valencia C.F. finalment va impedir que l'Espanyol pugues accedir a jugar competició europea. A la lliga BRINDISI havia substituït BIELSA i va classificar l'equip en un honrós setè lloc.

1999-00 Al mes de Novembre de 1999 es va celebrar el Centenari de l'Espanyol, amb diversos actes i un partit contra la selecció d'Argentina a la que es va guanyar per 2-0. A la jornada 20 BRINDISI va ser destituït i PACO FLORES es va convertir en l'entrenador del primer equip. Amb ell el R.C.D.Espanyol va conquerir la seva tercera Copa del Rei a València (27-05-2000), contra l'At.Madrid (2-1).

2000-01 Es va jugar la Intertoto, però l'equip va quedar eliminat a tercera ronda (Setzens
de Final) davant l'Oporto. A la lliga FLORES va situar l'equip en la novena plaça.

2001-02 A la darrera temporada de PACO FLORES, l'equip signa una fluixa temporada, amb un catorzè lloc.

2002-03 Si l'anterior campanya havia estat mediocre, aquesta va ser d'espant. JUANDE RAMOS es va mostrar incapaç de fer fort l'equip. El seu substitut RAMON MOYA tampoc va poder treure l'equip del pou i va haver de ser JAVIER CLEMENTE qui obrés el miracle de la permanència. L'Espanyol augmenta patrimoni; després de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià (2001) el president DANI SÁNCHEZ LLIBRE compra uns terrenys a Cornellà-El Prat per edificar el nou estadi de l'Espanyol.

2003-04 Segona temporada seguida d'infart, amb una de les pitjors plantilles de la història. CLEMENTE és destituït a la jornada 10 i LUIS FERNÁNDEZ assoleix l'objectiu de deixar l'equip a Primera, després de que l'equip superés, en el darrer partit de lliga, al R.Murcia
per 2-0.

2004-05 Sense fer massa soroll arriba MIGUEL ÁNGEL LOTINA a la banqueta de l'Espanyol i la seva feina va ser notable; cinquens a la lliga.

2005-06 L'Espanyol conquereix la seva quarta Copa del Rei, a Madrid (12-04-2006) contra
el R.Zaragoza (4-1). Un mes més tard es vivia a l'Estadi un dels moments esportius més dramàtics; l'Espanyol es salvava de baixar a segona en el últim minut del últim el partit R.C.D.Espanyol-Real Sociedad (1-0), amb el llegendari gol de CORO. Per la seva part l'equip femení es proclamava campió de lliga i de Copa de la Reina.

2006-07 Amb el tècnic ERNESTO VALVERDE l'equip es mostra irregular a la lliga, però arriba a la final de la Copa de la UEFA. A Glasgow, el Sevilla F.C. en la tanda de penals, impedeix el triomf espanyolista. 2007-08 La segona temporada de VALVERDE prometia molt, però a la segona volta l'equip perd energia i cau a la dotzena posició.

2008-09 Última temporada a l'Estadi de Montjuic. I podia haver estat aquesta una temporada horrible, perquè l'equip amb BARTOLOMÉ MÁRQUEZ no va funcionar, tampoc ho va fer amb MANÉ i va haver de ser POCHETTINO qui fes créixer un equip que finalment es va enfilar fins la desena plaça. L'últim partit a l'Estadi va ser una festa; R.C.D.Espanyol-Málaga C.F.:
3-0, amb hat trick de RAÚL TAMUDO.